tisdag 19 juni 2018

Det regnar

Idag när vi vaknade var hela himlen grå och igenmulen. Ganska snart började det regna. Så tråkigt eftersom vi har vår sista dag här på Bali idag. Bara att gilla läget och göra vår utflykt som vi planerat ändå.

Vi började på den långa stranden Nusa Dua.




En underbar strand när solen skiner och himlen är blå.

Vi åkte vidare till Dream Land Beach.



En jättehäftigt strand med meterhöga vågor. Det här stället skulle våra surfande kompisar verkligen ha gillat. Stranden är väldigt liten så jag antar att det är svårt att få plats när det är riktigt fint väder.


Eftersom vädret var trist hade vi ingen lust att bada men vi slog oss ner på restaurangen för att äta lunch och roade oss med att titta på alla människor som slogs omkull och spolades upp på stranden av dom höga vågorna. Jätterolig underhållning.






När vi tröttnat tog vi trapporna upp till bussen som skulle köra oss till parkeringen där vår chaufför väntade. Det är nämligen långt att gå från parkeringen till stranden men det går en gratisbuss hela tiden.

Sen var det dags att besöka den sista stranden för den här dagen och den här resan. Det blev Padang Padang som också ligger på Bukithalvön.

För att komma till stranden  måste man gå på en trappa igenom en klippa.




Som på många andra ställen fanns det fullt med äckliga apor som gärna vill knycka telefoner o solglasögon så det gäller att hålla reda på sina saker.




Jag lyckades komma med på bild innan vågorna kom och blötte ner mej.

Som avslutning på dagen hade vi planerat att se solnedgången vid det berömda templet i Uluwatu
men himlen var alldeles grå så någon solnedgång var inte att tänka på men vi åkte till templet i alla fall.

Templet ligger på spetsen av en hög klippa. Det är inte lika imponerande som platsen den ligger på men utsikten är fantastisk.




 Med dess anor från 900-talet är Uluwatu ett av de äldsta templen i Bali. Det är ett av Balis kayangan jagat, ”riktningstempel”, vars funktion enligt hinduisk tradition är att skydda Bali från onda andar.






Inte varje dag man får se killarna i kjol.



Religionen spelar en väldigt viktig roll för balineserna, som bland annat ställer fram små offergåvor tre gånger om dagen. Offergåvorna består av en liten "skål" tillverkad av banan- eller palmblad, fyllda till exempel med blommor, kex eller ris och rökelse. Dessa offergåvor snubblar man över i varje hörn på Bali och doften av rökelse är något som jag kommer att minnas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar