söndag 5 juli 2020

Hemester

I fredags firade vi att vi äntligen har gått på semester 
med att hemestra i vår egen stad.

Efter jobbet åkte jag hem och packade väskan,
sen hoppade vi upp på cyklarna och åkte till stan.

Där checkade vi in på Hotel Clarion.
Vill Ni boka garage? frågade receptionisten.
Nej, vi cyklar. Hi hi.

Vi hade bokat ett så kallat middagspaket.
Vilket innebar ett totalpris på 645 kr för både hotell och middag
på stans finaste restaurang. Vilket supererbjudande.


Vi fick ett stort och fräscht rum.


Vi kastade bara in väskorna sen gick vi till Saluhallen för att
möta upp våra vänner.
Där beställde vi varsin drink. Godaste drinkarna i stan.



När dom goda drinkarna var uppdruckna var tanken att vi skulle
besöka hotellets relaxavdelning men där var det tyvärr för 
mycket folk så vi hoppade över det och tog en enkel dusch på rummet i stället.

När vi bytt om och druckit lite bubbel var det dags att gå till 
restaurang Amano för kvällens middag.
Åh vilken middag det var så gott.

Förrätt
Grillad vit sparris med vildfångade jätteräkor, 
salsa ninon, surdegspuffar och palsternackscrips


Huvudrätt
Sotad kravbiff från Närke med pommes Anna, vinsantosky
och syrad örtkräm

Eftersom jag helst inte äter kött tog jag Hjälmargös istället


Dessert
Toskansk citronpaj med bränd maräng och jordgubbssorbet




När vi var färdiga på restaurangen tänkte vi besöka något annat ställe 
men det var så mycket folk överallt så vi gick till hotellet och
satt där en stund istället.

Vi avslutade vårt dygn tillsammans med en riktigt god hotellfrukost.
Hotellfrukost är det bästa jag vet. 
Man fick boka vilken tid man ville äta vilket innebar att 
det inte var så mycket folk. Hur bra är inte det.

Vilken fantastiskt trevlig början på semestern det blev.
Semestra i sin egen stad är inte så dumt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar